Zoetermeer
+31625277907
contact@transformatiecoachlaura.nl

Vitaliteitsprogramma

HET VITALITEITSPROGRAMMA

Het vitaliteitsprogramma ontwikkeld om op een gezonde, laagdrempelige manier jouw leven beter, gezonder en prettiger te maken.

Of je behoefte hebt aan meer energie, focus, wenst af te vallen of aankomen, je sportprestaties wilt verbeteren of je fitter wilt voelen. Met goede begeleiding is dat echt mogelijk. Het is ook belangrijk om niet alleen je doel te behalen, maar het in balans houden daarvan is misschien wel de grootste uitdaging. En soms kun je dat gewoon niet alleen…

Om die reden kan ik je het Vitaliteitsprogramma van harte aaanbevelen.
Ik help je namelijk op een andere manier naar het leven, jouw lichaam en gezondheid te kijken om een gezonde lifestyle te realiseren.

Een voorbeeld wat je niet wilt hebben:
– Weinig slaap

– Weinig focus
– Oververmoeid gevoel
– Niet gemotiveerd
– Kribbig en chagrijnig

Wist je dat dit vaak gerelateerd is aan ongezonde eet- en leefgewoonten? 
Wanneer jouw leefstijl enig ongemakken ervaart, kan dat een negatieve invloed hebben op jouw lichamelijke, alsook jouw mentale gezondheid.
Misschien heb je moeite om jouw gewicht onder controle te houden, of kunnen jouw sportprestaties beter.
Misschien heb je maar een laag energiepeil of ervaar je een onrustig gevoel van binnenuit.
Door dit samen in kaart te brengen, kunnen we aan de hand van een gepersonaliseerd en op maat gemaakt voedingsprogramma jouw leven weer fitter, beter, vitaler, productiever en succesvoller maken.

1

Individueel traject

Persoonlijke begeleiding met jouw gezondheidsdoel.
Behaal jouw doel in slechts 12 weken!

Wat krijg je?
• 12 weken begeleiding
• Een intake waarin we jouw doel inzichtelijk maken
• 2- wekelijks een contactmoment (indien gewenst alleen via WhatsApp)
• Een op maat gemaakt maaltijdplan
• Keuze uit verschillende “bomen” (maaltijdplannen, zie volgende alinea

Een app waarin:• Jouw wekelijkse menu’s klaarstaan
• Een wekelijkse trainingsschema klaarstaat voor in de sportschool óf thuis
• Jouw voortgang inzichtelijke wordt gebracht
• Een werkboek waarin je actief aan de slag kunt met bewustwording en mindset
• Een ruim ervaren coach die jou hierin zorgvuldig begeleid

2

Groepstraject

Groepsbegeleiding om je samen gezonder, beter en fitter te voelen.
Behaal jouw doel in groepsverband in slechts 12 weken!

• Dit programma is mogelijk vanaf 4 personen, met max 15 personen
• Dit programma is enkel mogelijk voor groepen met hetzelfde doel (dus: gewichtsbeheersing, meer energie, vitaliteit, verbeteren sportprestaties, etc)
• Intake vind individueel plaats voorafgaand aan de start. In de intake bespreken we jouw wens en doel, nemen we je gewicht op, centimeters en vetpercentage. Alleen daarmee kan een concreet doel worden bepaald voor deelname aan het programma
• Wekelijks evaluatie online met Zoom in groepsverband
• Maak handig gebruik van de app om resultaten te bij te houden, weekmenu’s, boodschappenlijsten en workouts in te zien
• Voor groepsbegeleiding wordt een whatsapp groep aangemaakt, waarin jullie elkaar kunnen motiveren en makkelijk vragen kunnen stellen tussendoor

Een vitaliteitsproces is voor iedereen anders

Voor de één betekent dit gewichtsverlies, voor de ander gewichtstoename en weer een ander meer balans in de eet- en beweeggewoonten.
Daarom zijn er verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen. Dit noemen we: ‘bomen’

AANKOMEN

Aankomen (hierop is de kcal-berekening aangepast) Deze boom kan gebruikt wanneer graag wat wil aankomen in gewicht en spiermassa. De boom is gebaseerd op de Basisboom: gangbaar, betaalbaar en normaal eten (zie ook de uitleg bij de Basisboom). Er wordt gebruik gemaakt van volle, compacte en calorierijke producten zoals halfvolle en volle zuivel. Ook het broodbeleg is calorierijker, zoals 48+ kaas, notenpasta, hummus en gekookt ei. In de berekening van de energiebehoefte wordt automatisch rekening gehouden met aankomen, de calorieën hoeven dus niet handmatig aangepast te worden.

BASIS

Zoals de naam al zegt is dit een basiseetpatroon. Er wordt niks gefilterd, het is gangbaar, gebruikelijk, betaalbaar, normaal eten. Hierin wordt gebruik gemaakt van zuivel, ontbijtgranen, brood, fruit, rauwkost, aardappelen, pasta’s, rijst, olie en halvarine etc. Er wordt in deze categorie ten minste twee keer per week vis gekozen in het diner.

BASIS EASY

In deze categorie worden dezelfde producten gebruikt als in de Basis-boom. Dit is een
basiseetpatroon, maar met minder verschillende variaties. Er wordt niks gefilterd en de
boodschappenlijst is wat eenvoudiger. Er wordt in deze categorie minimaal 1 keer per week vis gekozen bij het diner. Dit eetpatroon is geschikt voor iemand die uit een wisselend dieetverleden komt. Brood, aardappelen, zuivel zijn belangrijke basisproducten in deze boom. Deze voedingslijst vergt minder voorbereiding dan de basisboom.

DIABETES

Deze boom is alleen beschikbaar voor personen die (pre)diabetes hebben.
Koolhydraatbronnen met een hoge glycemische waarde worden gefilterd. In deze categorie wordtper maaltijdmoment weergegeven op de voedingslijst hoeveel gram koolhydraten de maaltijd heeft. Hierdoor is het voor een deelnemer gemakkelijker medicatie hierop af te stemmen. Er wordt gebruikgemaakt van brood, aardappelen, rijst, pasta’s, fruit, rauwkost, groenten, zuivel, ontbijtgranen, notenetc. Er wordt ten minste twee keer per week vis gekozen bij het diner.
ADVIES:  bespreek dit altijd eerst met je huisarts, voordat ik je hiermee kan begeleiden. De diabetesverpleegkundige en/of arts moeten altijd betrokken zijn bij een traject.

Dit programma is dan ook niet beschikbaar zonder begeleiding van mij als coach. 

EIWITRIJK

De boom Eiwitrijk is geschikt voor verschillende doelen, o.a. bij krachttraining en bij recreatieve sport waarbij meer eiwit gewenst wordt. Deze boom is ook geschikt voor ouderen i.c.m. krachttraining om spieratrofie tegen te gaan, of als deelnemers uit een dieetverleden komen en koolhydraatbeperkte voeding gebruikten.
In deze boom komen wat nieuwere producten voor zoals Skyr, linzenpasta, quinoa e.a.
Pas op met de hoeveelheid eiwitten bij diabeten.
In deze boom wordt elke dag gebruik gemaakt van een eiwitshake. Wanneer je hiermee gaat beginnen kan ik je adviseren over het gebruik van de juiste eiwitshakes. Natuurlijk heb ik deze shakes ook in mijn eigen aanbod van 4Life en Herbalife, dit is echter geen must.

Er zijn veel mensen die zichzelf diagnosticeren met glutenintolerantie of allergie. In werkelijkheid heeft slecht 5-15% van de mensen in Nederland hier last van. Gebruik deze boom alleen wanneer dit door een arts is vastgesteld. Bij twijfel: gebruik de boom niet als test en stuur de deelnemer altijd door voor een test bij een arts. In deze boom wordt uitsluitend gebruik gemaakt van glutenvrije producten. Een deelnemer moet zelf altijd een etiket van een gekozen product beoordelen op de aan- of afwezigheid van gluten

GLUTENVRIJ & LACTOSE-INTOLERANT

Deze boom combineert glutenvrij én lactose-intolerant. In deze boom zitten dus zowel geen gluten als geen lactose. Er wordt gebruik gemaakt van plantaardige zuivel en glutenvrij brood.

Dit programma is allen beschikbaar voor personen met een medische diagnose glutenintolerantie.
ADVIES: Overleg altijd eerst met een huisarts of diëtist of je gebruik kunt maken van dit programma.
Let op: zonder begeleiding van mij als coach is dit programma niet mogelijk. Er wordt verzocht om bij deelname zelf altijd het etiket van een gekozen product beoordelen op de aan- of afwezigheid van gluten en lactose

LACTOSE-INTOLERANT

Voor lactose-intolerantie geldt een gelijke werkwijze als bij Glutenvrij. In deze boom worden geen melkproducten gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van vervangende plantaardige zuivelproducten en lactosevrij brood, plantaardige zuivel, noten, rauwkost, fruit, aardappelen, pasta’s, rijst etc. Minstens twee keer per week wordt vis gekozen in het diner. Deze boom kan ook geschikt zijn voor mensen met het prikkelbare darmsyndroom. Deelnemers met een lactose-intolerantie moeten altijd
zelf de etiketten van een gekozen product beoordelen op de aan-/afwezigheid van lactose

ADVIES: Overleg altijd eerst met een huisarts of diëtist of je gebruik kunt maken van dit programma.
Let op: zonder begeleiding van mij als coach is dit programma niet mogelijk. Er wordt verzocht om bij deelname zelf altijd het etiket van een gekozen product beoordelen op de aan- of afwezigheid van gluten en lactose

LOW CARB

Deze boom is koolhydraat-arm maar niet helemaal koolhydraat-loos. Er komt dus minder brood, rijst, aardappelen en pasta in voor. Er worden vaker salades gekozen, maar ook voor het gemak af en toe speciaal koolhydraatarm brood. Het diner is twee keer per week vis, en een keer per week vegetarisch. Er wordt gestreefd naar minder dan 40
energieprocent koolhydraten.

NATUURLIJK

Met deze boom worden alle adviezen gegenereerd op basis van biologische producten.
Dit zal de prijs van de voedingslijst ook omhoog brengen in vergelijking met het basisdieet.
Gerechten die voorkomen in de natuurlijke categorie zijn bijvoorbeeld ontbijtsmoothies, noten, fruit, rauwkost en groenten, ei, zuivel, roomboter, quinoa, kokosolie, soepen, salades etc. Er wordt minstens twee keer per week een vegetarisch diner gekozen, er wordt twee keer vis gekozen in een diner en er wordt vaker salade gekozen. Deze categorie vergt ook meer bereidingstijd

NATUURLIJK EASY

Deze boom is vergelijkbaar met de Natuurlijk boom. Biologische en natuurlijke producten.
Smoothies, salades, vegetarisch. De keuze aan verschillende producten is hier iets geringer. De Natuurlijk Easy-boom is iets minder gevarieerd en de boodschappenlijst is kleiner dan bij de Natuurlijk-boom. Met deze brug tussen Basis en Natuurlijk is gezond en natuurlijk eten voor iedereen bereikbaar.

PALEO

Paleo betekent uitsluitend onbewerkt voedsel zoals dat duizenden jaren geleden door onze
voorvaderen werd genuttigd.
Het brengt wat extra planning met zich mee om de maaltijden klaar te maken en het is een afwijkend eetpatroon. In deze boom zit o.a. geen brood, rijst en pasta. Producten en gerechten die in deze categorie voorkomen zijn bijvoorbeeld ontbijtsmoothies, noten en zaden, fruit, rauwkost, ei, kokosolie, avocado, bananenpannenkoekjes, salades etc.
Er zijn meerdere gradaties in het doorvoeren van strenge of minder strenge Paleo-opvattingen.
In het kort samengevat is Paleo; groenten, fruit, noten, zaden, vlees, vis.

PESCOTARISCH

Een vegetarische boom waarin wél vis wordt gegeten. Het voorvoegsel pesce of pesco wordt gebruikt om aan te geven dat iemand wel vis eet als uitzondering op een verder vegetarisch dieet. Deze boom is geschikt voor de bewuste eter en de pescotariër. Er worden vaker plantaardige producten gebruikt zoals amandelmelk en kikkererwten. Twee keer per week wordt een visgerecht bij het diner gebruikt.

VEGAN

Deze boom is helemaal veganistisch. Geen vlees, vis, ei of dierlijke producten. We maken gebruik van amandel- en rijstdrink, veel groenten en fruit, avocado, kikkererwten, kokosolie en plantaardige halvarine. Deze boom is geschikt voor de bewuste en gevorderde eter. De recepten vergen iets meer bereidingstijd door het gebruik van gezonde groene smoothies, rijkelijk belegde broodjes en salades.

VEGETARISCH

In deze boom zijn alle vleesproducten eruit gefilterd. Er wordt ook geen vis gebruikt in deze
categorie. Te gebruiken wanneer de deelnemer vegetariër is. Producten en gerechten die in deze categorie worden gebruikt zijn bijvoorbeeld ontbijtgranen, zuivel, fruit, rauwkost, noten, vleesvervangers, brood, pasta, rijst, aardappelen, ei, vruchtensap etc.

TESTIMONIALS

Deze fijne personen hebben hun vitaliteit inmiddels opgeschaald

Frank

Sportprestatieverbeterd

Sportprestaties verbeterd
Qua gewicht kon het wel wat minder, maar ook mijn zwembandjes :). Met het drukke gezin en vrij veel onregelmatige (nacht)diensten was het voor mij moeilijk om regelmaat te vinden in mijn voedingspatroon.

Dankzij de hulp van Laura heb ik hier grip op gekregen. De kilootjes worden langzaam minder, terwijl mijn energie weer omhoog schiet. Bovendien heb ik dankzij deze leefstijl ook weer fut gevonden om het sporten thuis weer effectiever door te zetten.

Monique

9kg afgevallen

Op internet ben ik gaan zoeken naar een programma met goede begeleiding en een aanvullend voedingsprogramma. Uiteindelijk kwam ik hier terecht voor het Vitaliteitsprogramma.
Zonder hongergevoel blijf ik nu afvallen, tot op heden al 9 kilo in 8 weken!
Op het moment slaap ik beter, voel me fitter en energieker!

Dyonne

Meer energie

Superfijn om een stok achter de deur te hebben en wekelijks een coachgesprek met Laura om te checken hoe het gaat en of ik ergens tegenaan liep. Daarnaast elke nieuwe week een appje doet de mens goed. Superfijn programmaom om weer bewuster en gezonder te gaan eten naar behoeften van jouw eigen lichaam en als bonus wat afvallen en meer energie! Het hele proces als heel fijn ervaren en door de fijne steun van Laura ging het bijna vanzelf

Joehoe, kom je maar niet vooruit?Laten we samen de oorzaak achterhalen én aanpakken!

Transformeer jouw leven, zodat je je lekkerder in je vel voelt, beter presteert en grotere winsten behaalt.

Boek direct een gratis en vrijblijvende sessie, via: Contact met Transformatiecoach Laura

"Niets zal veranderen, wanneer je zelf geen actie onderneemt"