EFT COACHING

EFT COACHING

De afkorting van EFT staat voor: Emotional Freedom Techniques. Je kunt het ook vertalen in ‘de techniek van de emotionele vrijheid’.

Sinds de jaren 90 is deze techniek een bekend fenomeen vanuit Amerika. In de jaren ’90 werd deze techniek (of methode) ontwikkeld door de Amerikaan: Gary Graig. 

Superfijn, want hiermee kon de cognitieve coaching worden gecombineerd met acupressuur, zonder naalden!. In plaats van naalden, zoals bij accupentuur, worden eigenlijk ‘alleen’ je vingertoppen gebruikt vrijheid, waarmee de zogenoemde ‘meridianen’ aantikt. Zelf noem ik dit net als de Amerikanen: ‘tappen’. Nee, geen tapdansen dus, maar als het ware tikken op de punten die je helpen om stressreacties los te laten.

EMDR, maar dan andersJe kunt EFT vergelijken met EMDR. EFT werkt echter op het gehele lijf en dus niet alleen ter stimulatie op het brein om bijvoorbeeld pijnlijke of moeilijke herinneringen te helpen verlichten. 

NLP als extraatjeVoeg dit samen met NLP en je hebt nog betere resultaten, op een prettigere, veiligere en zorgvuldigere manier! Komt dat even goed uit! Ook dat komt namelijk naar voren in mijn trajecten ;).

Waarom EFT?

Naast dat het kan bijdragen aan fysieke belemmeringen, zoals: migraine, fibromyalgie, verhoogde harstlag, rug-, schouder-, nekpijn, hoge bloeddruk, slaapproblematiek, helpt EFT ook bij:  

MAAK DIRECT EEN GRATIS & VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK
POSITIEF EFFECT OP ENERGIE

Direct een positief effect op de energiestroom in je lichaam.

HELPT BLOKKADES OPHEFFEN

Heft blokkades op, evenals beperkende of belemmerende overtuigingen en gedachten

VERLICHT SPANNINGSREACTIES

Het helpt de emotionele lading van spanning- en stressreacties verlichten

KOPPELT STRESS LOS

Het koppelt de emotionele lading van mentale én fysieke stress los, waardoor je je meer ontspannen voelt