Energetische schoonmaak: Boost je productiviteit met positieve energie

In de reeks over zomerschoonmaak in de besloten Facebook Community voor virtuele ondersteuners, zijn al talloze tips en trucs gedeeld om je kantoor, bureau en administratie te organiseren. Maar hebben jullie ooit nagedacht over het belang van ‘energetische reiniging’? Hieronder deel ik met je dit concept je kan helpen om je werkplek nieuw leven in te blazen en je productiviteit te verhogen.

Wat houdt energetische schoonmaak in, vraag je je af? Nou, denk aan het volgende: gezonde energie stroomt vrij en soepel. Vergelijk het met een verstopt afvoerputje – het water stroomt niet goed, het ruikt vies en het is allesbehalve ideaal. Op dezelfde manier kan geblokkeerde energie, veroorzaakt door stress, slaapgebrek, negatieve emoties en andere factoren, een rem zetten op jouw potentieel. Het is dus essentieel om niet alleen je fysieke ruimte schoon te houden, maar ook je energie in balans te brengen.

Laten we even stilstaan bij wat praktische stappen die je kunt nemen om jouw werkplek en jezelf te bevrijden van negatieve energieën:

  1. Bereid je voor: Zorg ervoor dat je in een positieve gemoedstoestand bent voordat je begint. Kalmeer je geest, ontspan jezelf en grond jezelf. Dit zorgt voor de juiste mindset om aan de slag te gaan.
  2. Begroet de ruimte: Neem de tijd om je fysieke ruimte te begroeten alsof het een levend wezen is. Dit mag misschien een beetje vreemd klinken, maar het helpt om een bewuste connectie te maken met de omgeving waarin je werkt.
  3. Visualiseer en reinig: Sluit je ogen en adem diep in. Stel je voor dat je elk hoekje en gaatje van de ruimte inspecteert. Neem eventuele negatieve energieën waar en laat ze los terwijl je uitademt.
  4. Lucht en aroma’s: Open een raam om frisse lucht binnen te laten. Gebruik een aromadiffuser met essentiële oliën zoals citroen, citrus, palo santo, munt of lavendel om de sfeer te zuiveren.
    Need advice? Stuur even een mail naar contact@transformatiecoachlaura.nl, uiteraard kan ik je adviseren over bijvoorbeeld de producten van Young Living 😉
  5. Beweeg en dans: Maak de ruimte letterlijk schoon door te vegen en dansen tegelijkertijd. Dit helpt niet alleen om fysiek stof weg te vegen, maar ook om positieve energie te laten stromen.
  6. Positieve elementen: Plaats elementen van de natuur in de ruimte om de sfeer te kalmeren. Denk aan een kaarsje voor vuur, een vaasje met water, aarde in de vorm van een schaaltje en een diffuser voor lucht.
  7. Zout als energieabsorbeerder: Plaats een schaal met zout of zoutkristallen in de ruimte. Dit helpt om zwaardere energieën te absorberen en je omgeving fris te houden.

Nu je de basisprincipes van energetische schoonmaak kent, kun je jezelf en je werkplek een boost geven. Onthoud dat dit slechts het begin is van wat je kunt doen om je omgeving te reinigen en positieve energie te bevorderen. Als je meer wilt weten over dit fascinerende onderwerp, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik vind het geweldig om te delen hoe je een rustige en energieke werkplek kunt creëren die je niet uitput, maar juist inspireert.

Laten we samen streven naar een productieve en positieve werkervaring!

Heel veel succes!!

Lieve groet,

Laura

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *