Het is wat het is

Je mag de moed verliezen, maar de hoop nooit opgeven”

Je mag de moed niet verliezen

Soms is het gewoon wat het is…

My new ride.. de rollator/rolstoel

Weer wat geleerd: ‘een rollator rolstoel’. Nooit eerder van gehoord, nooit van af geweten, totdat ik het zelf nodig had.

Er werd me al jaren verteld een rollator aan te schaffen voor onder andere mijn evenwicht. En het liefst ook een rolstoel voor de langere afstanden, omdat ik dat soms moeilijk vond…

Lekker eigenwijs is ook wijs!

Op de één of andere manier maakte ik daar juist mijn uitdaging van en presteerde ik het toch om soms zelfs 12 km op een dag te wandelen… Say whaaaat??? Ja echt… Maar wel met de nodige stops tussendoor uiteraard.

Lyme als spelbreker

Maar sinds de Lyme gaat het gewoon (even) niet meer. Het wegbrengen van de ‘onder directeur’ (mijn jongste van 4), naar school, dat is al te ver. En dat is volgens Google Maps, slechts 100 meter vanaf huis.
Soms red ik het net, soms niet, maar soms gaat het alsnog prima.

Ik houd van wandelen en ik wil gewoon wandelen, want daarin vind ik mijn rust. Ook in aankomende vakantie zullen we toch ook wel wat stappen gaan zetten, maar hoe dan? Hoe moet ik met m’n wankele lijf dan mee? Met krukken is op sommige dagen helaas niet ook niet afdoende.

De ideeënfabriek aan het werk

Zoals ik denk in kansen en mogelijkheden, kwam ik dus toch tot een oplossing. Aanschouw: de “rolstoel rollator”. Een 2-in-1 optie!

Laatst al in de stad uitgeprobeerd. Eerste stappen zelf gezet en middenin de Etos met een paar klikken omgetoverd naar een rolstoel. Super toch?

Als iets moeilijk is, maak het dan makkelijk voor jezelf

Afgelopen maanden van 2022 zijn voor mij niet makkelijk geweest. De omschakeling naar minder mobiliteit terwijl ik daar al de nodige uitdagingen in ervoer, dat was even slikken.

Je ziet mensen naar je kijken en je bent geneigd om tal van vooronderstellingen te bedenken: ‘Kijk haar nou, met haar aandacht’, of ‘Oh, wat heeft zij dan’, of de wat oudere mensen: ‘Loopt zij nu al achter een rollator?’

Tja, dat was voor mij ooit de reden om er niet aan te willen beginnen. Maar nu ben ik wakker en denk ik:

‘Als dit mij verder helpt, why the ‘F’ not?! Ik ga niet op de bank blijven liggen, achter de geraniums zitten, of in mijn geval orchideeën. Ik ga niet zielig in een hoekje weg zitten kwijnen. Nee, dat doe ik niet.

Als het niet loopt zoals het gaat, dan gaat het maar zoals het moet”

En dat is gewoon zo, zoals bovenstaande citaat. Het gaat zoals mijn lijf zegt dat het moet.

Voor elkaar, met vertraging

Ik schrijf dit niet om te ontmoedigen, om zielig te doen, om medelijden te krijgen. Ik schrijf dit om te laten zien dat er echt altijd een weg is, naar je wil!

Ondanks alles ben ik succesvolle ondernemer. Coach ik mensen, alsook ondernemers, met een gezondheidsuitdaging. En ben ik eigenaar van ‘Het Virtuele Ondersteuners Platform‘, waar ik ook in openheid vertel dat het ondernemen niet voor iedereen van het leien dakje gaat.

Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Niets is onmogelijk, alles is haalbaar. Soms mag je je wens echter bijstellen, of eerst in stukjes hakken, zodat je het in kleinere stappen kunt uitvoeren. Maar je komt er wel.

Wanneer je vastloopt

  • Ervaar jij het dat je vastloopt?
  • Dat je niet voor elkaar krijgt wat je zo graag wilt
  • Dat je het niet tastbaar kunt maken waar je zo naar verlangt?

En is het klaar met alles ‘smoesjes’ die eigenlijk juist jouw realiteit zijn?

  • Moe?
  • Uitgeput?
  • Bored out?
  • Burn out?
  • Ziek?
  • Zwak?
  • Etc.

Dan is dat prima en helemaal oké, lief mens. Het gaat niet altijd zoals je wilt en dat is oké, maar wanneer jij een doel voor ogen hebt, haal je doel dan en werk samen.

Werk samen met mij

Ondernemen hoeft zeker niet zo moeilijk te zijn. Het is zo moeilijk als dat je het zelf maakt.

Heb jij behoefte aan coaching en begeleiding om jouw business naar een hoger niveau te krijgen?

Werk dan samen met mij.

Plan een vrijblijvend gesprek in via het contactformulier of bekijk de coaching mogelijkheden die er zijn.

Waar een wil is, is een weg

Transformatiecoach Laura staat daar met 1000% achter, door het volledig zelf te ervaren:

Waar een wil is, is altijd een weg”

En ik help je graag die weg terug te vinden naar jouw wil

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *