Zoetermeer, Nederland
+31 6 252 77 907
contact@transformatiecoachlaura.nl

Ovenschotel met halloumi

Ovenschotel met halloumi

Comfortfood met groenten en halloumiComfortfood met groenten

Bij comfort food denken we vaak aan redelijk zware gerechten die niet altijd even gezond zijn. Toch moet je hier niet bang voor zijn, dit recept bevat namelijk voldoende groenten en is in een handomdraai op tafel gezet.

Allereerst: wat is halloumi?

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt. 

Bron: Wikipedia

Ingrediënten voor 2 personen
1 zoete aardappel
1 courgette
225 gram haloumi
100 gram chorizo
2 eetlepels Provençaalse kruiden
2 eetlepels olijfolie (+ wat extra voor het bakken van de halloumi en de chorizo)
Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de zoete aardappel en snij hem vervolgens in blokjes. Spoel de courgette schoon en snij ook deze in blokjes. Doe de courgette- en zoete aardappelblokjes samen in een ovenschotel en meng hier twee eetlepels olijfolie door en kruid (naar eigen smaak) met peper, zout en Provençaalse kruiden. Roer goed door elkaar en zet dit vervolgens 25 à 35 minuten in de oven totdat je groenten gaar zijn.

Snij de halloumi in 10 reepjes en de chorizo in schijfjes. Verhit wat olijfolie in een klein pannetje en bak de chorizo schijfjes totdat ze een beetje krokant zijn. Verhit vervolgens wat olijfolie in een andere (grill)pan en bak hier de halloumi in totdat je een goudbruin korstje krijgt.

Als de groenten gaar zijn haal je de ovenschotel uit de oven. Meng vervolgens de gebakken chorizo en haloumi reepjes door de groenteschotel.

Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:

• 607 kcal
• 19 gram koolhydraten
• 38 gram eiwit
• 42 gram vet


Dit heerlijke recept is gemaakt door: @sophies_bites_and_books

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *