Walt Disney vs mijn ondernemerschap

“The way to get started is to quit talking and begin doing”

Walt Disneys quote en hoe dit invloed had op de start van mijn ondernemerschap

Walt Disney heeft een aantal pakkende uitspraken, zoals:

Walt Disney:

“Bomen zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. “Growing up is manditory, growing old is optional

First 𝒯𝒽𝒾𝓃𝓀, second ℬℯ𝓁𝒾ℯ𝓋ℯ, third 𝒟𝓇ℯ𝒶𝓂 and finally 𝒟𝒶𝓇ℯ

Zo ook deze uitspraak in de koptekst. Je kunt blijven praten en doordenken, maar op een bepaald moment moet je ook eens wat doen toch? En zo begon mijn reis naar het ondernemerschap, met de woorden van Walt Disney.

De weg naar mijn passie

Jaren heb ik, echt serieus j a r e n(!!), gesproken en nagedacht over wat ik later wilde worden als ik groot was (ik was toen 28😉). 

Om mij heen zag ik steeds meer bekenden iets moois uit de grond stampen. Allemaal ondernemers met leuke concepten, uniek content en soms zelfs wereldwijde plannen. Dat wilde ik ook! Een bezig bijtje 🐝 was ik altijd wel, maar waar was ik eigenlijk mee bezig? Veel leverde het immers niet op, achteraf gezien.

Het lukte mij maar niet om iets te vinden waar ik werkelijk datgene uit kon halen wat mij energie en voldoening gaf. Al heb ik echt wel heel leuke bezigheden gehad, die overigens nog steeds een plek in mijn leven hebben. Zoals bijvoorbeeld: voeding & gezondheidsconsulente’, ‘webwinkel‘, ‘schrijven van boeken en verhalen’, ‘natuurfotografie‘. Waar ik de tijd vandaan haal? Tja, dat is mij ook een raadsel😉).

Becoming a webdesigner

Op een gegeven moment ging toen eindelijk dat beruchte lampje aan 💡. Voor mijn hobby’s en bezigheden had ik wel vaker websites of pagina’s opgebouwd. Zo bouwde ik ook websites voor een aantal ambitieuze ondernemers in mijn directe omgeving, op vrijwillige basis… Want dat vond ik leuk… En daar kreeg ik energie van…
En 20 lichtbolletjes later ontdekte ik dus pas dat daar mogelijk mijn uitdaging en passie lag waar ik al lange tijd naar op zoek was: webdesigner! Met niet alleen de waardering in woorden, maar ook in verdiensten. 

Van bemoeien je werk maken

Daarnaast was ik vrijwel altijd bezig met het bemoeien met andermans zaken. Bijvoorbeeld: een ondernemende kennis liep vast in zijn bedrijf, vanzelfsprekend (althans voor mij dan) ging ik analyseren hoe de business werd opgepakt door te luisteren, samenvatten en doorvragen, vervolgens screende ik de ‘wat, hoe en waarom’ en onbewust floepte er een mooi verhaal (plan) uit wat die bekende vervolgens gebruikte om weer verder te kunnen. En het werkte ook nog!
Dit gebeurde niet alleen bij ondernemers, maar ook mensen om mij heen met een leuke hobby. Ik bleek onbewust, maar absoluut oprecht, de knopen te ontwarren, het pad vrij te maken en de beren te doen verdwijnen. Gewoon vanzelf, gewoon logisch nadenken… Zo was het in mijn beleving althans.

Ondertussen zaten er bij mij nog steeds een heleboel knopen, overvolle paden en kwam ik steeds maar beren tegen die ik echt niet wilde knuffelen. Maar na die beruchte lampjes die aansprongen (het zal wel LED zijn geweest ofzo), besloot ik e i n d e l i j k de sprong te wagen. En zo’n grote sprong was het niet, diep overigens ook niet. Ik ben er immers vrijwel altijd mee bezig geweest. Het kwam zelfs meerdere malen terug in de opleidingen en studies die ik volgde (personeel & arbeid, officemanagement, bestuursrecht). Ook mijn loopbaan sloot daar nagenoeg op aan Dus ik hoefde mijn lijn alleen nog door te zetten.

Quit talking, start doing!

Zo ontstond mijn ambitie door eindelijk te stoppen met nadenken en praten over wat er allemaal zou kunnen gebeuren, misgaan of veranderen. In oktober 2019 schreef ik mij als ZZP’er in als webdesigner, twee maanden later voegde ik er VA Services (Virtual Assistant) aan toe en zo liep het langzaam uit tot een strategisch online marketing bureau waarbij coaching en groei voor de ondernemers die het nodig hebben voorop staan.
En het allerleukste: mijn ‘bezige-bijtjes’ activiteiten die ik hierboven noemde, blijven terugkomen! Ik mag schrijven voor klanten, ik mag ze helpen met hun voeding en gezondheid (want echt, daar zit zeker een basis in voor een gezond bedrijf) en ik kan ze helpen groeien waar nodig. Zo ook het aanpakken van innerlijke conflicten of belemmerende overtuigingen, waardoor er ruimte ontstaat om weer verder te kunnen.

Ik kan ze zelfs fotograferen als ze dat willen, want ook dat is een mooie hobby van mij: het maken en bewerken van foto en video.

Maar bovenal, ik help ze groeien, waardoor ik zelf ook weer groei!

Hoe leuk is het dat je op een bepaalde leeftijd (35+ ;)) het pad hebt gevonden waar je altijd naar op zoek bent geweest. Nu ‘ben ik groot’ en doe ik wat ik leuk vind, waar ik energie uithaal én waar ik waardering voor krijg (ook van mijzelf).

Wie wil dat niet? Of anders benaderd: Walt Disney en zijn verschillende mooie, pakkende woorden zullen wellicht vaker op deze blog voorbij schieten. Ze zijn inspirerend en doen mij nadenken over de realiteit in werk, privé en het sociale leven.

Walt Disney

“If you can dream it, you can do it”

Ook starten en knallen met jouw (virtuele) business?

Met mijn compagnon heb ik een geweldige academy gelanceerd voor (virtuele) ondernemers die een succesvolle business ambiëren. Wil je weten wat deze academy, bestaande uit ten minste 15 modules, voor jou kan betekenen? Of hoe je in de ‘klas’ van maart kunt instromen? Plan een gratis & vrijblijvend gesprek met ons, of bekijk de pagina voor meer informatie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *